• Rusia a declarat că răspunde la ceea ce numește comportament agresiv și provocator din partea alianței militare NATO.
  • Partea americană a fost „fermă” în respingerea propunerilor despre care Occidentul spune că sunt „neavenite”, a spus ea.
  • Rusia vrea să interzică extinderea NATO și încetarea activității alianței militare în țările din Europa Centrală și de Est.

Adjunctul secretarului de stat american, Wendy Sherman, a declarat că Statele Unite au fost ferme în a respinge propunerile de securitate ale Rusiei, care sunt „neavenite” în timpul discuțiilor cu omologul său rus la Geneva și a adăugat că Washingtonul nu va permite nimănui să închidă politica ușilor deschise a NATO.

Partea americană a fost „fermă” în respingerea propunerilor despre care Occidentul spune că sunt „neavenite”, a spus ea. „Nu vom permite nimănui să trântească politica ușilor deschise a NATO”, a spus, insistând în același timp că Statele Unite nu vor lua decizii pentru alte țări fără ele, relatează Reuters.

Oficialii americani au avut discuții sincere și directe cu delegația rusă pe parcursul a celor aproape opt ore și sunt deschiși să se întâlnească din nou în curând pentru a discuta mai în detaliu problemele dintre SUA și Rusia, a declarat Sherman.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Delegația rusă, condusă de ministrul adjunct de externe Serghei Ryabkov, a expus cererile Rusiei prezentate pentru prima dată luna trecută, inclusiv interzicerea extinderii în continuare a NATO și încetarea activității alianței militare în țările din Europa Centrală și de Est care au aderat la aceasta după 1997, a declarat Sherman reporterilor într-o convorbire telefonică după întâlnire.

Aproape 100.000 de soldați ruși sunt adunați la un pas de granița cu Ucraina, în pregătirea pentru ceea ce Washingtonul și Kievul spun că ar putea fi o invazie, la opt ani după ce Rusia a confiscat peninsula Crimeea de la Ucraina.

Rusia neagă planurile de invazie și a declarat că răspunde la ceea ce numește comportament agresiv și provocator din partea alianței militare NATO și a Ucrainei, care a înclinat spre Vest și aspiră să adere la NATO.

Sherman, diplomatul nr. 2 al Departamentului de Stat, se va întâlni cu aliații SUA la Bruxelles, înainte de o reuniune NATO-Rusia miercuri și de o reuniune a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, care va avea loc joi la Viena.

Oficialii americani și ruși ar urma să vorbească din nou la sfârșitul săptămânii pentru a decide asupra unei căi de urmat.