• Pachetul de asistență a ajuns la 350 de milioane de dolari.
  • Aproximativ 240 de milioane de dolari au ajuns în Ucraina deja.
  • 14 ţări au contribuit cu asistenţă de securitate pentru Ucraina de la invazia Rusiei.

Cea mai mare parte a pachetului de asistenţă de securitate de 350 de milioane de dolari al SUA a fost livrată Ucrainei, a declarat un înalt oficial al apărării, la o săptămână după ce a fost aprobat oficial de Casa Albă, scrie CNN.

Aproximativ 240 de milioane de dolari din pachet au ajuns în Ucraina, iar restul ar trebui să ajungă în câteva zile, poate săptămâni, „dar nu mai mult„, a declarat vineri oficialul. Componentele care au fost deja livrate sunt, inclusiv, „cele mai necesare capacităţi, cum ar fi capacităţile antiblindate„, conform Mediafax.

Ucrainenii pot „utiliza în mod competent” majoritatea echipamentului militar trimis, a declarat oficialul. De asemenea, SUA au coordonat furnizarea de asistenţă de securitate din partea altor ţări. În total, 14 ţări au contribuit cu asistenţă de securitate pentru Ucraina de la invazia Rusiei, dar oficialul a refuzat să enumere ţările.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Comandamentul european al SUA îşi foloseşte reţeaua de legătură cu aliaţii şi partenerii pentru a se coordona „în timp real„, pentru a trimite materiale în Ucraina, a precizat oficialul.

Ucraina va primi un ajutor de 5,2 miliarde de dolari din partea Băncii Mondiale și a FMI

Banca Mondială a anunţat marţi că pregăteşte un ajutor de urgenţă de trei miliarde de dolari pentru Ucraina, din care cel puţin 350 de milioane de dolari ar putea fi deblocate în această săptămână, transmite AFP.

La rândul său, Fondul Internațional Monetar (FMI) a subliniat că va folosi „instrumentul său de finanţare rapidă” pe care consiliul de administraţie l-ar putea examina „chiar săptămâna viitoare”.

„Pregătim un pachet de sprijin de trei miliarde de dolari în următoarele luni, începând cu (…) o deblocare rapidă de cel puţin 350 de milioane de dolari care va fi supusă aprobării Consiliului de Administraţie săptămâna aceasta”, a indicat instituţia, într-un comunicat dat publicităţii în comun, cu Fondul Monetar Internaţional (FMI).