• La o zi după decizia Curții Supreme a SUA de a anula dreptul constituțional la avort, sute de protestatari au mărșăluit pe străzile din St. Louis.
  • În urma acestei decizii, majoritatea avorturilor au devenit ilegale în Missouri.
  • În Franța, susținătorii LGBT au defilat pe străzile din Paris, pentru a sărbători dreptul la reproducere și dreptul la avort.

La o zi după decizia Curții Supreme a SUA de a anula dreptul constituțional la avort, sute de protestatari au mărșăluit pe străzile din St. Louis. În urma acestei decizii, majoritatea avorturilor au devenit ilegale în Missouri.

În Franța, susținătorii LGBT au defilat pe străzile din Paris, pentru a sărbători dreptul la reproducere și dreptul la avort. Participanții la paradă au purtat steaguri și costume în culorile curcubeului și au dansat pe muzică electronică.

„Simt că există un sentiment de naționalism, patriarhat care se răspândește… dar Statele Unite, având o Curte Supremă atât de conservatoare, ne iau literalmente toate drepturile. Ca tânără femeie, am avut întotdeauna ocazia să aleg pentru corpul meu. Acum, fiica mea, dacă ar veni în America, nu va mai avea acea alegere. Mi se pare sfâșietor”, a precizat Maria Telesca, activistă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„A pune dreptul la avort în constituția franceză ar fi foarte judicios pentru că, la fel ca în SUA, avem influenți care pun creștinismul înainte pentru a restrânge libertăți care au fost dobândite prin atâtea lupte și sacrificii”, spune Olga Mengue, activistă.