• Obligativitatea vaccinurilor pentru companii a lui Biden a fost oprită temporar de apelurile federale.
  • Decizia vine la câteva zile după ce administrația Biden a dezvăluit regula, care a fost imediat întâmpinată cu promisiuni de acțiune în justiție din partea guvernatorilor republicani și a altor oficiali.
  • Casa Albă a refuzat să comenteze hotărârea și a trimis întrebările către Departamentul Muncii.

O curte de apel federală din SUA a emis sâmbătă o suspendare care îngheață eforturile administrației Biden de a impune ca lucrătorii din companiile americane, cu cel puțin 100 de angajați, să fie vaccinați împotriva Covid-19 sau să fie testați săptămânal, invocând probleme „grave de ordin statutar și constituțional” legate de această lege, potrivit NBC.

Decizia Curții de Apel a Statelor Unite pentru al cincilea circuit vine după ce numeroase state conduse de republicani au depus contestații legale împotriva noii legi, care urmează să intre în vigoare la 4 ianuarie.

Casa Albă a refuzat să comenteze hotărârea și a trimis întrebările către Departamentul Muncii.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI

Mai multe state au depus contestații juridice

Într-o declarație, Seema Nanda, solicitor al Ministerului Muncii, a declarat că Departamentul Muncii este „încrezător în autoritatea sa legală” de a emite legea, care va fi pusă în aplicare de către Administrația pentru Securitate și Sănătate în Muncă.

Potrivit Casei Albe, diversele norme de vaccinare ale administrației acoperă 100 de milioane de angajați, aproximativ două treimi din forța de muncă din SUA.

Ordinul judecătoresc de sâmbătă a venit ca răspuns la o petiție comună din partea mai multor întreprinderi, grupuri de susținere și a statelor Texas, Louisiana, Mississippi, Carolina de Sud și Utah. Reglementarea se confruntă, de asemenea, cu contestații juridice separate în fața altor instanțe.


Decizia de două pagini obligă administrația Biden să se conformeze cererii de ordin permanent împotriva regulii până luni la ora 17.00.