• Imaginile din SUA au făcut înconjurul lumii
  • Rușii, chinezii și turcii i-au ironizat pe americani
  • MAE: Violența de la Capitol Hill din Washington DC este îngrijorătoare și inacceptabilă

Omenirea a privit șocată asediul de la Capitol Hill. Sunt și unii care râd. Rușii, turcii și chinezii se distrează pe seama americanilor.

„Sistemul electoral al SUA este arhaic, nu răspunde normelor democratice moderne. Media a devenit un instrument de luptă politică. Este în mare parte motivul pentru divizarea societăţii din SUA”, spune departamentul pentru afaceri externe al Rusiei.

O țară cu istorie recentă agitată, Turcia, îndeamnă la calm.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

„Turcia monitorizează îngrijorată evenimentele din SUA, inclusiv tentativa de a pătrunde în clădirea Capitoliului. Suntem convinsi că SUA va trece peste această criză domestică cu calm.”

Tineretul comunist din China s-a uitat cu popcorn la revolta de la Washington. „E un spectacol pe cinste”, au postat ei pe site-ul de socializare chinezesc Weibo.

Și Ministerul de Externe din România a avut o reacție.

„Violența de la Capitol Hill din Washington DC este îngrijorătoare și inacceptabilă. Avem încredere în democrația SUA, care ar trebui să rămână un model mondial, și ne exprimăm încrederea că situația va detensiona în curând pentru a permite reluarea certificării voturilor electorale”, e mesajul postat pe Twitter în limba engleză.