SUA: Este posibil ca Rusia să fi pierdut jumătate din tancurile sale grele în Ucraina

  • Jumătate din principalele tancuri de luptă ale Rusiei au fost probabil distruse sau capturate de Ucraina.
  • Estimarea lui Wallander vine în contextul în care Ucraina urmează să primească un aflux de tancuri grele occidentale din partea susținătorilor săi.
  • Marea Britanie a declarat că tancurile sale Challenger 2 vor fi desfășurate în Ucraina în martie.

Jumătate din tancurile de luptă ale Rusiei au fost probabil distruse sau capturate de Ucraina, a declarat vineri, 10 februarie, un înalt oficial american din domeniul apărării.

Rusia a pierdut probabil jumătate din stocul său de tancuri de luptă principale în luptă și prin capturarea de către Ucraina”, a declarat secretarul adjunct al apărării pentru afaceri de securitate internațională, Celeste Wallander, în timpul unui eveniment virtual al Center for a New American Security.

Estimarea lui Wallander – care nu a oferit o cifră exactă a numărului de tancuri pierdute de la invadarea Rusiei în februarie 2022 – vine în contextul în care Ucraina urmează să primească un aflux de tancuri grele occidentale din partea susținătorilor săi.

Marea Britanie a declarat că tancurile sale Challenger 2 vor fi desfășurate în Ucraina în martie, în timp ce Germania și aliații săi își propun să trimită un batalion de tancuri Leopard 2 la Kiev până în aprilie. Statele Unite au promis, de asemenea, un batalion – sau 31 – de tancuri M1 Abrams, dar se așteaptă ca acestea să dureze mult mai mult până la sosire.