• Jumătate din principalele tancuri de luptă ale Rusiei au fost probabil distruse sau capturate de Ucraina.
  • Estimarea lui Wallander vine în contextul în care Ucraina urmează să primească un aflux de tancuri grele occidentale din partea susținătorilor săi.
  • Marea Britanie a declarat că tancurile sale Challenger 2 vor fi desfășurate în Ucraina în martie.

Jumătate din tancurile de luptă ale Rusiei au fost probabil distruse sau capturate de Ucraina, a declarat vineri, 10 februarie, un înalt oficial american din domeniul apărării.

Rusia a pierdut probabil jumătate din stocul său de tancuri de luptă principale în luptă și prin capturarea de către Ucraina”, a declarat secretarul adjunct al apărării pentru afaceri de securitate internațională, Celeste Wallander, în timpul unui eveniment virtual al Center for a New American Security.

Estimarea lui Wallander – care nu a oferit o cifră exactă a numărului de tancuri pierdute de la invadarea Rusiei în februarie 2022 – vine în contextul în care Ucraina urmează să primească un aflux de tancuri grele occidentale din partea susținătorilor săi.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Marea Britanie a declarat că tancurile sale Challenger 2 vor fi desfășurate în Ucraina în martie, în timp ce Germania și aliații săi își propun să trimită un batalion de tancuri Leopard 2 la Kiev până în aprilie. Statele Unite au promis, de asemenea, un batalion – sau 31 – de tancuri M1 Abrams, dar se așteaptă ca acestea să dureze mult mai mult până la sosire.