• Jurații unui tribunal federal din Manhattan l-au condamnat pe Schulte pentru toate cele nouă capete de acuzare, inclusiv colectarea ilegală de informații privind apărarea națională și transmiterea ilegală de documente deținute ilegal.
  • Procurorii au susținut că Schulte a scurs documentele către Wikileaks în 2017 pentru că îi purta pică CIA pentru că nu a luat în serios plângerile sale la locul de muncă.
  • Schulte ar fi susținut că nu existau suficiente probe pentru a dovedi că el a divulgat documentele și a afirmat că CIA a încercat să-i însceneze incidentul, chiar dacă alți membri ai personalului au avut acces la informații.

Un fost informatician al CIA a fost condamnat miercuri la New York pentru că a transmis, în 2017, către site-ul Wikileaks instrumente de spionaj cibernetic aparţinând agenţiei americane de informaţii, o scurgere masivă denunţată cu fermitate de autorităţi, relatează France 24.

Joshua Schulte, în vârstă de 33 de ani, a fost condamnat pentru unul dintre cele mai ruşinoase şi dăunătoare acte de spionaj din istoria Americii”, a declarat procurorul federal din New York, Damian Williams.

În 2016, în timp ce lucra pentru o unitate de elită specializată în spionaj cibernetic, Joshua Schulte a început să creeze colecţia Vault 7„, instrumente de hacking și viruşi.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Potrivit BBC, WikiLeaks a început să publice cele 8.761 de documente în martie 2017, afectând foarte mult agenţia şi oferindu-le hackerilor profesionişti şi amatori din întreaga lume aceleaşi instrumente ca ale spionilor americani.

Sursa doreşte să lanseze o dezbatere publică privind securitatea, crearea, utilizarea, proliferarea şi controlul democratic al armelor cibernetice”, a spus atunci WikiLeaks.

Însă pentru procurori, Joshua Schulte a vrut să se răzbune pe CIA a cărei conducere a acuzat-o că nu l-a susţinut în conflictele cu colegii.

După cel de-al doilea proces şi patru zile de deliberări, juriul l-a găsit vinovat miercuri de opt capete de acuzare de spionaj şi unul pentru că minţit FBI-ul.Pedeapsa va fi fixată la o dată ulterioară.