• Guvernul SUA emite sancțiuni în urma atacurilor cibernetice din partea Rusiei
  • Sancțiunile vizează peste 30 de entități rusești și 10 persoane din SUA
  • Joe Biden: Zilele SUA de „rostogolire” către președintele rus s-au terminat

SUA vor impune sancțiuni Rusiei pentru atacuri cibernetice. Administrația Biden va emite în curând un ordin executiv pentru aceste sancțiuni. Decizia vine după ce americanii i-au acuzat pe ruși că au intervenit în alegerile prezidențiale din 2020.

Guvernul american vine cu sancțiuni care vizează peste 30 de entități rusești și includ expulzarea a cel puțin 10 persoane din SUA. Diplomații sunt printre cei vizați. De asemenea, sancțiunile vin într-un moment tensionat pentru relațiile dintre SUA și Rusia. Într-un apel din această săptămână, Joe Biden i-a spus lui Putin că SUA vor acționa ferm în apărarea intereselor naționale. Mai mult decât atât, el i-a propus președintelui rus o întâlnire într-o țară terță pentru a discuta și a găsi domenii pentru a lucra împreună.

Cum au ajuns SUA să acuze Rusia de atacuri cibernetice?

Anul trecut, cercetătorii în securitate cibernetică au identificat o spargere într-un software numit SolarWinds. Intruziunea a permis accesul infractorilor digitali la 18.000 de rețele de calculatoare guvernamentale și private. Oficialii serviciilor de informații cred că Rusia a fost în spatele atacului. Președintele Microsoft, Brad Smith, a spus că hack-ul SolarWinds a fost cel mai mare și mai soficisticat atac pe care l-a văzut vreodată.

Recomandări

METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?

Într-un raport de luna trecută, agențiile de informații americane au conchis că Putin ar fi dirijat eforturile pentru a-l ajuta pe Donald Trump să câștige un al doilea mandat.