• Statele Unite vor interzice, începând de luni, accesul majorității călătorilor din opt țări din sudul Africii, după ce în Africa de Sud a fost identificată o nouă variantă de coronavirus potențial mai contagioasă.
  • Restricțiile se aplică în Africa de Sud, Botswana, Zimbabwe, Namibia, Lesotho, Eswatini, Mozambic și Malawi.

Noua variantă, denumită Omicron, reprezintă o nouă provocare pentru Biden, care a avut un succes mixt în a-i face pe americani să se vaccineze, după o respingere motivată politic din partea a 10 state. Biden se confruntă, de asemenea, cu critici din partea experților internaționali în domeniul sănătății și a liderilor străini pentru că nu a trimis vaccinuri în țările mai sărace.

Restricțiile de călătorie nu interzic zborurile și nu se aplică cetățenilor americani și rezidenților permanenți legali din SUA, scrie Reuters.

Până în prezent, niciun caz de Omicron nu a fost identificat în Statele Unite, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) vineri. Agenția se așteaptă ca aceasta să identifice rapid varianta B.1.1.529, în cazul în care aceasta va apărea în țară.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA

Țările din întreaga lume s-au grăbit să suspende călătoriile din Africa de Sud după ce Organizația Mondială a Sănătății a declarat că Omicronul este „îngrijorător”. Multe dintre aceste interdicții intră în vigoare imediat, spre deosebire de cele emise de Biden. citeste mai departe

Restricțiile se aplică în Africa de Sud, Botswana, Zimbabwe, Namibia, Lesotho, Eswatini, Mozambic și Malawi. Majoritatea cetățenilor non-americani care au fost în aceste țări în ultimele 14 zile nu vor putea intra în Statele Unite.

Administrația Biden a organizat vineri o ședință de informare cu companiile aeriene americane pentru a discuta despre aceste restricții.

Statele Unite au ridicat abia la 8 noiembrie restricțiile de călătorie pentru 33 de țări, inclusiv Africa de Sud, China, o mare parte din Europa, India, Brazilia, Irlanda, Marea Britanie și Iran, după ce au blocat intrarea majorității cetățenilor străini care au fost recent în aceste țări de la începutul anului 2020.