• Avril Haines o să fie noua șefă a Direcției Naționale de Informații din Statele Unite
  • Ea vrea să încheie un raport împotriva grupării QAnon, împreună cu FBI
  • Majoritatea de la Senat a democraților este nevoită să coopereze cu republicanii care l-au trădat pe Donald Trump

Susținătorii lui Trump, care au luat cu asalt Capitoliul, par să aibă parte numai de vești proaste. Avril Haines o să fie noua șefă a Direcției Naționale de Informații din Statele Unite. Ea vrea să încheie un raport împotriva organizației QAnon, împreună cu FBI.

Avril Haines, Director Național de Intelligence SUA: „Pe 8 decembrie am făcut o scrisoare împreună cu alți senatori pentru a cere simplu o evaluare a amenințărilor publice ale QAnon-ului față de țară noastră și nu am primit încă un răspuns la aceasta. Am văzut scrisoarea și confirm faptul că voi lucra cu FBI și cu Departamentul Securității Naționale.”

Majoritatea de la Senat a democraților atârnă de un fir de ață. Ei sunt nevoiți să coopereze cu republicanii care l-au trădat pe Trump. Politologul Cristian Pîrvulescu spune care sunt șansele ca Senatul să coopereze cu Biden.
 
Cristian Pîrvulescu, politolog: „Probabil că din interiorul majorității democrate vor fi propuse niște legi care să sancționeze pe cei care se revoltă, dar  cred că cel mai înțelept ar fi să existe o inițiativa „bipartizană” și din acest punct de vedere să nu se meargă foarte departe.”

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Pe lângă susținerea Senatului, Joe Biden e posibil să aibă nevoie și de Curtea Supremă. Acolo judecătorii sunt numiți pe viață, iar acum raportul este 6 la 3 pentru republicani. Cristian Pîrvulescu explică ce șanse are noul președinte să răstoarne majoritatea.

Cristian Pîrvulescu: „Norocul pe care care l-a avut Trump de a  numi 3 judecători nu se va mai repetă. Dacă (Biden) va putea să numească un judecător și să reînnoiască gruparea liberară, ar fi deja un lucru extraordinar, dar mai mult nu.”