• Dr. Doug Stein, un asociat al Curington, a observat o creștere a numărului de persoane care aleg să facă vasectomii.
  • Mulți dintre băieți spun că se gândesc de ceva vreme la o vasectomie, iar decizia Roe vs. Wade a fost doar factorul final care i-a făcut să se hotărască.
  • Medicii din SUA au observat o creștere bruscă a numărului de bărbați care solicită această procedură.

În urma deciziei Curții Supreme de Justiție a SUA de a anula hotărârea Roe vs. Wade, urologii au observat o creștere uriașă vasectomiilor, a numărului de bărbați care doresc să facă vasectomii. Potrivit Washington Post, medicii din SUA au observat o creștere bruscă a numărului de bărbați care solicită această procedură în urma deciziei Curții care va limita sever sau va restricționa complet accesul femeilor la avort în unele state.

Dr. John Curington, un urolog din Florida, a declarat pentru ziar că decizia instanței este citată de 60-70% dintre bărbați ca fiind motivul pentru care își fac această procedură. Curington a spus: Câțiva dintre ei au un asemenea grad de sofisticare ca bărbați tineri încât se gândescde fapt la judecătorul [Clarence] Thomas și la opinia sa conform căreia contracepția ar putea cădea în continuare.

Și asta este șocant. Este ceva ce nu intră niciodată în conversațiile noastre, până săptămâna aceasta.
Dr. Doug Stein, un asociat al Curington, a observat, de asemenea, o creștere a numărului de persoane care aleg să facă vasectomii, cu aproximativ 12-18 pe zi, comparativ cu aproximativ patru sau cinci pe zi înainte de hotărâre.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Stein a explicat: Mulți dintre băieți spun că se gândesc de ceva vreme la o vasectomie, iar decizia Roe vs. Wade a fost doar factorul final care i-a făcut să se hotărască și i-a determinat să trimită înregistrarea online. Una dintre aceste persoane a fost un bărbat pe nume Mark Mckinney, care a declarat pentru BuzzFeed News: Am 37 de ani, sunt căsătorit și am doi copii și am tot amânat-o de ani de zile doar pentru că devin foarte neliniștit în legătură cu operațiile, dar în cele din urmă acest lucru m-a lovit în dinți suficient de tare încât să o fac.

De fapt, soția mea mă tot bate la cap de ceva vreme să fac o programare, iar când i-am spus că am făcut-o astăzi mi-a spus: Deci, ori de câte ori vei avea nevoie să faci ceva, voi apela la Curtea Supremă.