• Statele Unite l-au avertizat, săptămâna trecută, pe ambasadorul Rusiei, Anatoly Antonov, asupra riscurilor amplificării confruntărilor în Ucraina şi au cerut încetarea operaţiunilor în jurul centralelor nucleare, anunţă Departamentul de Stat de la Washington.
  • Ambasadorul rus la Washington, Anatoly Antonov, a fost chemat la Departamentul de Stat pe 18 august, potrivit agenţiei Reuters.
  • Washingtonul i-a cerut să transmită la Moscova o solicitare de evitare a escaladării confruntărilor militare în Ucraina.

Statele Unite l-au avertizat, săptămâna trecută, pe ambasadorul Rusiei, Anatoly Antonov, asupra riscurilor amplificării confruntărilor în Ucraina şi au cerut încetarea operaţiunilor în jurul centralelor nucleare, anunţă Departamentul de Stat de la Washington.

Ambasadorul rus la Washington, Anatoly Antonov, a fost chemat la Departamentul de Stat pe 18 august, potrivit agenţiei Reuters.

Washingtonul i-a cerut să transmită la Moscova o solicitare de evitare a escaladării confruntărilor militare în Ucraina.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?

Statele Unite i-au cerut ca Rusia să înceteze toate operaţiunile militare în incinta sau în apropierea instalaţiilor nucleare ucrainene şi să cedeze Ucrainei controlul total asupra Centralei nucleare de la Zaporojie”, a declarat luni un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, omologul său din Franţa, Emmanuel Macron, premierul în funcţie al Marii Britanii, Boris Johnson, şi cancelarul german, Olaf Scholz, au evidenţiat, duminică, importanţa securizării centralelor nucleare din Ucraina, în contextul conflictului cu Rusia. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a discutat vineri, prin telefon, cu omologul său francez, Emmanuel Macron, cei doi convenind asupra necesităţii trimiterii imediate a unei echipe internaţionale de verificare la Centrala nucleară ucraineană Zaporojie, aflată sub ocupaţie rusă.

Naţiunile Unite au semnalat intenţia de a interveni pentru a facilita accesul experţilor Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) la Centrala nucleară ucraineană Zaporojie. Rusia şi Ucraina se acuză reciproc de o serie de atacuri produse în apropierea complexului atomic.