• Hamza al-Hosi a fost ucis în timpul unui raid efectuat noaptea trecută în nord-estul Siriei.
  • Raidul a fost o operațiune comună a SUA și a Forțelor Democratice Siriene.
  • Despre al-Homsi se știu puține lucruri. Rolul său în cadrul organizației teroriste nu este clar.

O explozie a rănit patru militari americani în timpul unui raid care a ucis un lider de rang înalt al grupării Stat Islamic (ISIS) în Siria, a anunțat vineri Comandamentul central al armatei americane, scrie Daily Mail.

Noaptea trecută, în timpul unui raid în parteneriat efectuat de elicopterele SUA și ale Forțelor Democratice Siriene în nord-estul Siriei, o explozie la țintă a rănit patru militari americani și un câine de serviciu” , a precizat CENTCOM într-un comunicat.

Liderul ISIS, identificat drept Hamza al-Homsi, a fost ucis, în timp ce soldații americani și câinele sunt tratați la un centru medical american din Irak, a adăugat comunicatul.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Washingtonul conduce o coaliție internațională care luptă împotriva ISIS și efectuează periodic raiduri și lovituri împotriva grupării.

După ce jihadiștii au pierdut ultimele fărâme de teritoriu în fața forțelor locale conduse de kurzi și susținute de coaliție în 2019, rămășițele ISIS din Siria s-au retras în mare parte în ascunzători din deșert în estul țării.

De atunci, ei au folosit aceste ascunzători pentru a organiza ambuscade împotriva forțelor conduse de kurzi și a trupelor guvernamentale siriene, continuând în același timp să organizeze atacuri în Irak.

În octombrie 2019, Washingtonul a anunțat moartea liderului SI, Abu Bakr al-Baghdadi, în timpul unui raid al forțelor speciale americane în nord-vestul Siriei.

Cei doi succesori ai săi au fost, de asemenea, uciși: primul în timpul unei operațiuni americane în nord-vestul Siriei și al doilea într-o operațiune a foștilor rebeli sirieni în sudul Siriei.