• Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a decis ca 20 de elicoptere AH-54 să ajungă din Germania către regiunea baltică.
  • Aproximativ 800 de angajați au fost, de asemenea, dislocați pentru a se îndrepta, din Italia, către regiunea baltică.
  • Oficialul a spus că aceste forțe – formate din elemente de aviație și forțe terestre – se vor deplasa în zona de operații EUCOM pe flancurile de nord-est și sud-est ale NATO.

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a decis ca 20 de elicoptere AH-54 să ajungă din Germania către regiunea baltică, a declarat un oficial american al apărării, potrivit agenției de presă Reuters.

Aproximativ 800 de angajați au fost, de asemenea, dislocați pentru a se îndrepta, din Italia, către regiunea baltică, a adăugat oficialul.

Oficialul a spus că aceste forțe – formate din elemente de aviație și forțe terestre – se vor deplasa în zona de operații EUCOM pe flancurile de nord-est și sud-est ale NATO, în zilele următoare, și se așteaptă să fie în vigoare la sfârșitul acestei săptămâni.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Aceste forțe includ:

Un grup operativ de batalion de infanterie de aproximativ 800 de militari din Italia până în regiunea baltică, mișcarea a până la opt avioane de luptă F-35, din Germania, către mai multe locații operaționale de-a lungul flancului estic al NATO, un batalion de aviație de atac – 20 de elicoptere AH-64 – din Germania până în regiunea baltică și un grup operativ pentru aviație de atac – 12 elicoptere AH-64, care se va muta din Grecia în Polonia.

Totodată, Statele Unite nu exclud deconectarea Federației Ruse de la Societatea pentru Telecomunicații Financiare Interbancare Mondiale (SWIFT). Aceasta este o rețea de înaltă securitate care conectează instituțiile financiare din întreaga lume.