SUA propune reguli stricte pentru protecția datelor personale

Departamentul de Justiție al SUA a propus luni noi reguli pentru a proteja datele guvernamentale și informațiile personale ale americanilor de accesul țărilor precum China, Iran și Rusia. Aceste măsuri, care implementează un ordin executiv emis de președintele Joe Biden, vizează prevenirea utilizării datelor financiare, genetice și de sănătate de către adversari străini pentru atacuri cibernetice, spionaj și șantaj, scrie My News.

Regulile se aplică nu doar pentru China, Rusia și Iran, ci și pentru Venezuela, Cuba și Coreea de Nord. Washingtonul lucrează de mai mulți ani pentru a restricționa transferul de date personale către China, ca parte a unei dispute mai ample privind comerțul și tehnologia.

În 2018, un comitet american a respins planul Ant Financial de a achiziționa compania MoneyGram din cauza îngrijorărilor legate de securitatea datelor personale. Noile reguli interzic tranzacțiile cu brokeri de date care știu că informațiile vor ajunge în „țări de interes”, inclusiv transferul de date despre angajații guvernamentali.

Propunerea detaliază, pentru prima dată, tipurile și cantitățile de date interzise la transfer, inclusiv datele genomice pentru peste 100 de americani și datele de sănătate sau financiare pentru mai mult de 10.000 de persoane. De asemenea, se interzice transferul datelor de localizare pentru mai mult de 1.000 de dispozitive americane.

Regulile permit Departamentului de Justiție să impună conformitatea prin penalități penale și civile. Oficialii americani au avertizat că aplicații chineze precum TikTok ar putea încalca aceste propuneri dacă transferă date sensibile ale utilizatorilor din SUA către compania-mamă din China.

Exit mobile version