SUA: Senatul își închide clădirile de teama unor noi violențe

Sursa Foto: Hepta
  • Mai multe clădiri ale Senatului SUA vor fi închise temporar vineri.
  • Senatul SUA şi Camera Reprezentanților au luat o serie de măsuri pentru protejarea personalului.
  • Sâmbătă este programat în centrul Washingtonului un miting de amploare.

Mai multe clădiri ale Senatului SUA vor fi închise temporar vineri, pe fondul preocupărilor de securitate apărute în perspectiva unui miting pentru susținerea indivizilor arestați după participarea la violențele din 6 ianuarie, afirmă consilieri senatoriali citați de site-ul Axios.com.

Senatul SUA şi Camera Reprezentanților au luat o serie de măsuri pentru protejarea personalului, înaintea celui mai mare test în materie de securitate de după violențele produse pe 6 ianuarie.

Politia Capitoliului a reinstalat deja gardul de protecție care a mai fost montat temporar în jurul sediului Congresului SUA după violențele produse pe 6 ianuarie, decizia fiind luată în perspectiva protestului programat sâmbătă. Șeful Poliției Capitoliului, Tom Manger, a declarat că gardul va fi demontat imediat după miting, dacă situația va permite acest lucru.

Sâmbătă este programat în centrul Washingtonului un miting de amploare în semn de solidaritate cu indivizii arestați după violențele produse pe 6 ianuarie.

„Poliţia pare a fi foarte pregătită, mult mai bine decât înainte de 6 ianuarie. Cred că sunt pregătiţi pentru orice s-ar putea întâmpla”, a comentat senatorul Chuck Schumer, liderul grupului democrat din Camera Reprezentanţilor.

Violențele produse pe 6 ianuarie la Capitoliu, în cursul unui miting al simpatizanților fostului președinte Donald Trump, s-au soldat cu cinci morți şi aproximativ 150 de râniți, în principal în rândul forțelor de ordine.