• Anunţul a fost făcut în cadrul Summitului pentru democraţie organizat de preşedintele american Joe Biden în perioada 9-10 decembrie.
  • Vineri, a fost dezvăluit numele ţărilor care s-au angajat să colaboreze în acest demers, adăugând că Franţa, Canada, Ţările de Jos şi Regatul Unit au sprijinit acest demers.
  • Scopul este de a contribui la stoparea regresului democratic şi a erodării drepturilor şi libertăţilor în întreaga lume. Lista de invitaţi la summit nu a inclus China sau Rusia.

Casa Albă a anunţat vineri că Australia, Danemarca şi Norvegia i se vor alătura într-un efort de a reduce exporturile de tehnologie către guvernele care folosesc produsele pentru represiune, relatează Reuters.

Săptămâna trecută, Casa Albă a declarat că a format acest grup pentru a aborda „utilizarea abuzivă a anumitor tehnologii cu dublă utilizare care pot duce la încălcări ale drepturilor omului” şi pentru a se asigura că „tehnologiile critice şi emergente lucrează în favoarea şi nu împotriva societăţilor democratice”. Vineri, a dezvăluit numele ţărilor care s-au angajat să colaboreze cu ea în acest demers, adăugând că Franţa, Canada, Ţările de Jos şi Regatul Unit au sprijinit acest demers.

Anulțul a fost făcut în cadrul Summitului pentru Democrație

În următorul an de acţiune, ne angajăm să lucrăm pentru a stabili un cod de conduită scris, voluntar şi fără caracter obligatoriu, în jurul căruia statele care gândesc la fel ar putea să se angajeze din punct de vedere politic, să utilizeze instrumentele de control al exporturilor pentru a preveni proliferarea software-ului şi a altor tehnologii utilizate pentru a permite încălcări grave ale drepturilor omului„, au declarat ţările membre într-o declaraţie.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT

Anunţul a fost făcut în cadrul Summitului pentru democraţie organizat de preşedintele american Joe Biden în perioada 9-10 decembrie, cu scopul de a contribui la stoparea regresului democratic şi a erodării drepturilor şi libertăţilor în întreaga lume. Lista de invitaţi la summit nu a inclus China sau Rusia.