SUA şi Coreea de Sud au organizat exerciţii militare de amploare pentru a-l descuraja pe Kim Jong Un să facă teste nucleare

Exercițiu militar comun Coreea de Sud - SUA

SUA şi Coreea de Sud au organizat exerciţii militare de amploare pentru a-l descuraja pe Kim Jong Un să facă teste nucleare

USS Ronald Reagan, un portavion cu propulsie nucleară de 100.000 de tone, s-a alăturat exerciţiilor, alături de crucişătorul cu rachete ghidate USS Antietam, distrugătorul USS Benfold şi petrolierul de reaprovizionare a flotei USNS Big Horn, a precizat JCS.

Coreea de Sud a trimis, de asemenea, nava amfibie de debarcare Marado, de 14.500 de tone, distrugătorul Sejong the Great, de 7.600 de tone, şi distrugătorul Munmu the Great, de 4.400 de tone, printre altele.

A fost primul exerciţiu militar comun al aliaţilor de la preluarea mandatului de către preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol, luna trecută, şi primele lor exerciţii bilaterale care implică un portavion din noiembrie 2017.

Exerciţiul a consolidat hotărârea celor două ţări de a răspunde cu severitate la orice provocări nord-coreene, demonstrând în acelaşi timp angajamentul SUA de a oferi o descurajare extinsă„, a declarat JCS într-un comunicat.

La un summit recent cu Yoon, preşedintele american Joe Biden a promis să desfăşoare „mijloace strategice„, care includ de obicei portavioane, bombardiere cu rază lungă de acţiune sau submarine cu rachete – dacă este necesar pentru a descuraja Coreea de Nord, ca parte a eforturilor de consolidare a descurajării extinse. 

Vineri, emisarii nucleari din Statele Unite, Coreea de Sud şi Japonia s-au întâlnit la Seul pentru a se pregăti pentru „toate situaţiile neprevăzute„. 

Exit mobile version