• Redeschiderea şcolilor înseamnă vaccinarea profesorilor
  • SUA şi multe state europene prioritizează vaccinarea cadrelor didactice
  • UNESCO şi UNICEF recomandă luarea în serios a vaccinării profesorilor

Pentru redeschiderea şcolilor, prioritizarea profesorilor la vaccinare ar trebui privită cu seriozitate. UNESCO şi UNICEF au recomandat acest lucru. Iar unii chiar respectă asta.

Administraţia Biden a început să lucreze intens la accesul rapid al profesorilor la vaccin. În unele state unde sistemul şcolar este descentralizat, vaccinarea profesorilor a început deja.

„După o revizuire a furnizării actuale de vaccin și a fabricilor de producție, pot anunța că vom crește distribuțiile săptămânale globale de vaccinare către state, triburi și teritorii de la 8,6 milioane de doze la un minim de 10 milioane de doze. Începând de săptămâna viitoare, aceasta reprezintă o creștere de 1,4 milioane de doze pe săptămână”, a spus Joe Biden.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Marea Britanie a trecut profesorii pe lista domeniilor esenţiale. Aceștia vor fi incluși în următoarea etapă, deşi nu se deschid încă şcolile.

„Știu cum părinții și profesorii au nevoie de cât mai multă certitudine, inclusiv o notificare cu două săptămâni înainte de întoarcerea la predarea față în față. Așa că trebuie să informez Casa de motivele pe care le-am subliniat. Nu va fi posibilă redeschiderea. Știu cât de frustrant va fi și pentru elevii și pentru profesorii care nu vor altceva decât să se întoarcă la clasă. Dar și pentru părinții și îngrijitorii care au petrecut atâtea luni jonglând nu numai cu școala la domiciliu, dar și cu satisfacerea a nenumărate alte cerințe ale copiilor lor de la micul dejun până la culcare”, a spus Boris Johnson.

În Germania profesorii sunt în aceeaşi categorie cu bolile cronice şi personalul din instituţiile critice. În Franţa vor aştepta până în faza a treia, programată pentru primăvară. Iar Spania i-a inclus în cadrul domeniilor esenţiale. La noi, profesorii vor fi programați începând de astăzi.