• Administrația Biden se pregătește să impună sancțiuni Rusiei pentru otrăvirea și încarcerarea liderului opoziției ruse
  • Aceste sancțiuni vor fi impuse în coordonare cu Uniunea Europeană
  • Când Joe Biden a vorbit cu Vladimir Putin pentru prima dată în ianuarie, el a abordat acțiunile rău intenționate pe scară largă ale rușilor

Administrația Biden se pregătește să impună sancțiuni Rusiei pentru otrăvirea și încarcerarea liderului opoziției ruse, Aleksei Navalnîi, conform CNN.

Aceste sancțiuni vor fi impuse în coordonare cu Uniunea Europeană, au spus oficialii. Măsurile și data exactă vor fi identificate de oficialii SUA și UE în zilele următoare.

Aceste sancțiuni ar fi primele impuse Rusiei de către administrația Biden și vor da tonul politicii lor față de Moscova în viitor. Vor marca o abatere clară de la abordarea administrației Trump, care a refuzat să impună sancțiuni împotriva otrăvirii și s-a sustras să se confrunte direct cu Rusia asupra acestor acțiuni.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Administrația Biden încearcă să transmită un „mesaj puternic” cu privire la drepturile omului și importanța acțiunii alături de aliați cu aceste sancțiuni și există planuri de abordare a unui set mai larg de provocări ridicate de Rusia în următoarele săptămâni, conform surselor.

O opțiune discutată este un ordin executiv axat pe Rusia care ar declanșa sancțiuni asupra țării pentru multiple atacuri împotriva democrației SUA și a personalului american – inclusiv hack-ul SolarWinds și recompensele acordate soldaților americani în Afganistan – într-un singur pachet, un oficial a explicat.

Când Joe Biden a vorbit cu Vladimir Putin pentru prima dată în ianuarie, el a abordat acțiuni rău intenționate pe scară largă ale rușilor.

Secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, a declarat că „intenția lui Biden a fost, de asemenea, de a clarifica faptul că Statele Unite vor acționa ferm în apărarea intereselor noastre naționale ca răspuns la acțiunile Rusiei”.

SUA nu au impus nicio sancțiune Rusiei pentru otrăvirea lui Navalny, spre deosebire de UE. Se așteaptă ca SUA să aplice sancțiuni suplimentare în plus față de cele pe care le fac alături de UE. Sancțiunile vor include atât persoane fizice, cât și entități, susține sursa citată.