• Toți cei care călătoresc din UK spre USA vor avea nevoie de testul negativ Covid-19.
  • Testul trebuie să fie efectuat în termen de 72 de ore de la plecare.
  • Reglementarea intră în vigoare de luni.

Guvernul SUA va solicita tuturor pasagerilor companiilor aeriene care sosesc din Regatul Unit să facă dovada ca sunt negativi pentru COVID-19, în termen de 72 de ore de la plecare începând de luni, pe fondul îngrijorărilor legate de o nouă variantă de coronavirus care ar putea fi mai transmisibilă, potrivit Reuters.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au declarat într-un comunicat că toți pasagerii companiilor aeriene care sosesc din Marea Britanie trebuie să aibă rezultate negative, pentru a zbura în Statele Unite.

Decizia a fost o schimbare după ce administrația Trump a declarat marți companiilor aeriene americane că nu intenționează să solicite niciun test pentru sosirea pasagerilor britanici.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Hotărârea vine în contextul apariției unei noi variante de coronavirus, extrem de infecțioase în Marea Britanie, care a determinat multe țări să-și închidă frontierele călătorilor de acolo.

Ambasada britanică la Washington nu a răspuns imediat la solicitarea unui punct de vedere.

Joi, United Airlines și Delta Air Lines au spus că solicită tuturor pasagerilor din zborurile din Regatul Unit către Statele Unite să prezinte un test negativ COVID-19 efectuat în termen de 72 de ore de la plecare.

CDC a declarat joi că pasagerii trebuie să dea rezultate negative prin testul PCR sau Antigen. CDC a declarat că „virușii se schimbă constant prin mutație, iar analiza preliminară din Marea Britanie sugerează că această nouă variantă poate fi cu până la 70% mai transmisibilă decât variantele care circulau anterior”.

CDC a menționat că în martie președintele Donald Trump a suspendat intrarea aproape tuturor cetățenilor străini care au vizitat Regatul Unit în ultimele 14 zile, ceea ce a redus călătoriile cu avionul către SUA din Marea Britanie cu aproximativ 90%.

Conform noii politici, pasagerii care pleacă din Marea Britanie către Statele Unite trebuie să furnizeze companiei aeriene documentația scrisă a rezultatelor testelor de laborator (în format tipărit sau electronic), a spus CDC. Companiile aeriene trebuie să confirme rezultatele negative ale testelor pentru toți pasagerii înainte de îmbarcare. Dacă pasagerii aleg să nu facă un test, compania aeriană trebuie să refuze îmbarcarea.

CDC a declarat că ordinul va fi semnat vineri și va intra în vigoare luni.

Politica Delta, extinsă de la decizia luată luni de a solicita testarea pasagerilor zborurilor din Marea Britanie către Aeroportul JFK din New York, intră în vigoare pe 24 decembrie, în timp ce cerința United începe pe 28 decembrie.

Luni, cele trei companii aeriene care zboară de la Londra la JFK Delta, British Airways și Virgin Atlantic – au fost de acord cu o cerere din partea guvernatorului New York, Andrew Cuomo, de a verifica pasagerii din Marea Britanie.

Companiile aeriene americane au redus deja drastic zborurile către Regatul Unit, precum și către restul Europei.