• Președintele Biden afirmă că SUA a transmis un „mesaj privat” Iranului cu privire la Houthis, după ce SUA au efectuat un al doilea atac asupra grupului.
  • SUA au precizat că ultima sa lovitură a fost o „acțiune de urmărire” vizând un radar.
  • Marea Britanie nu a avut „altă opțiune” decât să întreprindă acțiuni militare împotriva Houthis din cauza atacurilor acestora în Marea Roșie, a declarat ministrul de externe, Cameron.

Președintele Biden afirmă că SUA a transmis un „mesaj privat” Iranului cu privire la Houthis, după ce SUA au efectuat un al doilea atac asupra grupului.

„L-am transmis în privat și suntem încrezători că suntem bine pregătiți”, a declarat el, fără a da alte detalii.

SUA au precizat că ultima sa lovitură a fost o „acțiune de urmărire” vizând un radar, scrie BBC.

Recomandări

ÎN CE INVESTEȘTE BIDEN BANII
STEVE BUSCEMI A FOST ATACAT PE STRADĂ
CÎRSTEA A FOST ELIMINATĂ LA ROMA
CIOLACU VREA PARC TEMATIC URIAȘ
6.000 DE OAMENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV
NE LUĂM ANGAJAȚII DIN AFARĂ

Iranul neagă implicarea în atacurile Houthis din Marea Roșie.

Cu toate acestea, Teheranul este suspectat că îi aprovizionează pe Houthis cu arme, iar SUA afirmă că serviciile de informații iraniene sunt esențiale pentru a le permite să țintească navele.

Atacurile aeriene comune ale Regatului Unit și SUA au vizat aproape 30 de poziții Houthi în primele ore ale zilei de vineri, cu sprijinul aliaților occidentali, inclusiv Australia și Canada.

O zi mai târziu, Comandamentul Central al SUA a declarat că a efectuat cel mai recent atac asupra unui amplasament radar houthi din Yemen folosind rachete de croazieră Tomahawk de atac terestru.

Ministrul britanic de externe, David Cameron, a declarat că Marea Britanie nu a avut „altă opțiune” decât să întreprindă acțiuni militare împotriva Houthis din Yemen, ca răspuns la atacurile acestora asupra navelor din Marea Roșie.

Cameron a declarat că premierul britanic Rishi Sunak a fost de acord cu o solicitare a SUA de a ajuta la lovituri „limitate și țintite”.

Un purtător de cuvânt houthi a declarat pentru Reuters că loviturile nu au avut un impact semnificativ asupra capacității grupului de a afecta transportul maritim.

Citește și