• Armata americană a fost de acord să pună la dispoziție un câine robot, dintre cei doi pe care îi deține, pentru a ajuta o organizație non-profit americană să îndepărteze minele și alte muniții neexploatate din Ucraina, notează Foreign Policy.
  • Câinele Spot poate fi învățat să execute automat sarcini repetitive fără asistență umană.
  • Spot poate fi de ajutor trăgând muniția neexplodată.

Armata americană a fost de acord să pună la dispoziție un câine robot, dintre cei doi pe care îi deține, pentru a ajuta o organizație non-profit americană să îndepărteze minele și alte muniții din Ucraina, notează Foreign Policy.

Compania de deminare HALO Trust va folosi câinele robot Spot, fabricat de Boston Dynamics, pentru a neutraliza munițiile cu dispersie în zonele controlate anterior de Rusia în apropiere de Kiev.

Spot poate fi de ajutor pentru tragerea muniției neexplodate, cum ar fi bombele cu dispersie, într-o groapă cu alte muniții. Acestea pot fi apoi detonate în siguranță, departe de civili.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Boston Dynamics nu a făcut nici un comentariu cu privire la transferul specific al câinelui robot către HALO Trust. Armata americană nu a răspuns la multiplele solicitări de comentarii.

Spot poate fi învățat să execute automat sarcini repetitive fără asistență umană.