• Biden: „Până în iulie, America va avea 600 de milioane de vaccinuri”
  • Până acum SUA a folosit 55 de milioane de doze de vaccin
  • India are de 10 ori mai puține cazuri zilnice de Covid comparativ cu septembrie

Deși are o populație uriașă – 330 de milioane de oameni – America ar putea fi vaccinată toată în a doua parte a anului. Biden promite ca până în iulie SUA va pune mâna pe 600 de milioane de doze de vaccin.

40 de milioane de americani au primit cel putin o doza până acum, iar 15 milioane sunt complet vaccinați anti COVID. Biden le-a promis americanilor că la vară cea mai mare țară a lumii va avea posibilitatea să fie complet vaccinată, iar de Crăciun viața americanilor va arăta complet diferit.

Prioritatea zero a lui Biden este vaccinarea profesorilor. Ca să îi iasă promisiunea, școlile redeschise la 100 de zile după ce el a preluat funcția de președinte. America a depășit azi jumătate de milion de morți de Covid.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Cu o populație de 4 ori mai mare, India, trăiește însă un miracol. Dacă în septembrie -octombrie se apropia de 100.000 de cazuri pe zi, acum India raportează doar 10.000 de cazuri.

Cu toate că are un sistem de sănătate precar. Și numărul morților a scazut uluitor, iar la Terapie Intensivă doar 15% din paturi sunt ocupate, față de 90% acum câteva luni. Imunologii sunt suprinși și cred în două variante: India a atins imunitatea de turmă sau indienii au o protecție necunoscută față de virus.