SUA vaccinează pe bandă rulantă. A folosit 55 de milioane de doze de vaccin

Deși are o populație uriașă – 330 de milioane de oameni – America ar putea fi vaccinată toată în a doua parte a anului. Biden promite ca până în iulie SUA va pune mâna pe 600 de milioane de doze de vaccin.

40 de milioane de americani au primit cel putin o doza până acum, iar 15 milioane sunt complet vaccinați anti COVID. Biden le-a promis americanilor că la vară cea mai mare țară a lumii va avea posibilitatea să fie complet vaccinată, iar de Crăciun viața americanilor va arăta complet diferit.

Prioritatea zero a lui Biden este vaccinarea profesorilor. Ca să îi iasă promisiunea, școlile redeschise la 100 de zile după ce el a preluat funcția de președinte. America a depășit azi jumătate de milion de morți de Covid.

Cu o populație de 4 ori mai mare, India, trăiește însă un miracol. Dacă în septembrie -octombrie se apropia de 100.000 de cazuri pe zi, acum India raportează doar 10.000 de cazuri.

Cu toate că are un sistem de sănătate precar. Și numărul morților a scazut uluitor, iar la Terapie Intensivă doar 15% din paturi sunt ocupate, față de 90% acum câteva luni. Imunologii sunt suprinși și cred în două variante: India a atins imunitatea de turmă sau indienii au o protecție necunoscută față de virus.

Exit mobile version