• Oficialii americani au declarat că oferă în continuare asistență.
  • Ei oferă inclusiv vaccinuri, Chinei pentru a o ajuta să lupte împotriva recentei valuri de coronavirus.
  • Noua cerință va intra în vigoare imediat după miezul nopții, ora de est a SUA, pe 5 ianuarie.

Statele Unite vor solicita teste COVID negative pentru toți călătorii aerieni din China, au anunțat miercuri oficialii din domeniul sănătății.

Începând cu 5 ianuarie, toți pasagerii aerieni cu vârsta de 2 ani sau mai mult care provin din China trebuie să obțină un test PCR negativ cu mai puțin de două zile înainte de plecare și să îl furnizeze companiilor aeriene, au declarat Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC).

Recenta creștere rapidă a transmiterii COVID-19 în China sporește potențialul apariției unor noi variante”, a declarat un înalt oficial american din domeniul sănătății în cadrul unei ședințe telefonice.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CE MĂNÂNC AZI? PRIMĂVARA DESCHIDE SEZONUL VERDEȚURILOR
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP

Noua cerință va intra în vigoare imediat după miezul nopții, ora de est a SUA, pe 5 ianuarie. Cerința de testare se aplică pasagerilor aerieni, indiferent de naționalitate și de statutul de vaccinare, și include persoanele care călătoresc în Statele Unite din China prin țări terțe, precum și cele care călătoresc prin Statele Unite către alte țări.

Oficialii americani au declarat că oferă în continuare asistență, inclusiv vaccinuri, Chinei pentru a o ajuta să lupte împotriva recentei valuri de coronavirus.