• SUA vor sancţiona vineri peste 500 de ţinte, în cadrul unei acţiuni care marchează doi ani de la invazia Rusiei în Ucraina.
  • Noile sancţiuni vin în contextul în care SUA şi aliaţii săi încearcă să menţină presiunea asupra Rusiei.
  • Acţiunea vizează sancţionarea complexului militar-industrial al Rusiei, dar şi companiile din ţări terţe care sprijină sau acordă acces facil Rusiei la bunurile dorite, a spus Adeyemo.

SUA vor sancţiona vineri peste 500 de ţinte, în cadrul unei acţiuni care marchează doi ani de la invazia Rusiei în Ucraina, a declarat joi secretarul adjunct al Trezoreriei americane, Wally Adeyemo, într-un interviu acordat agenţiei Reuters.

Acţiunea vizează sancţionarea complexului militar-industrial al Rusiei, dar şi companiile din ţări terţe care sprijină sau acordă acces facil Rusiei la bunurile dorite, a spus Adeyemo, potrivit sursei citate. Decizia vine în contextul în care pe 24 februarie se împlinesc doi ani de la debutul războiului şi pe fondul morţii suspecte a disidentului Alexei Navalnîi.

„Sancţiunile şi controalele la export sunt orientate spre încetinirea Rusiei, făcându-i mai greu să lupte în războiul pe care l-a ales în Ucraina”, a declarat Adeyemo, potrivit Reuters.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Noile sancţiuni vin în contextul în care SUA şi aliaţii săi încearcă să menţină presiunea asupra Rusiei, în ciuda îndoielilor privind posibilitatea ca Congresul american să aprobe pachetul de asistenţă pentru securitate pentru Kiev.

Joi, Marea Britanie a anunţat un nou set de sancţiuni împotriva Rusiei,  menite să reducă ,,arsenalul de arme şi fondul de război”. Totodată, UE a aprobat miercuri un amplu pachet de măsuri împotriva Rusiei, fiind vizate peste 200 de entităţi şi persoane fizice acuzate că au sprijiit forţele ruse în invazie. 

Citește și