• Nervozitatea în materie de securitate a Coreei de Sud a crescut de când Coreea de Nord a testat zeci de rachete în 2022.
  • Călătoria lui Austin are loc în contextul în care Coreea de Sud caută asigurări mai puternice că Statele Unite își vor folosi rapid și decisiv capacitățile nucleare.
  • Coreea de Sud și SUA și-au consolidat, de asemenea, cooperarea în materie de securitate cu Japonia.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că America își va spori desfășurarea de arme avansate, cum ar fi avioane de luptă și bombardiere, în Peninsula Coreeană, în timp ce își consolidează pregătirea și planificarea operațională comună cu Coreea de Sud, ca răspuns la amenințarea nucleară nord-coreeană în creștere.

Austin a făcut aceste comentarii la Seul după ce el și ministrul sud-coreean al apărării, Lee Jong-sup, au convenit să își extindă în continuare exercițiile militare combinate, inclusiv reluarea demonstrațiilor cu focuri reale, și să continue desfășurarea „în timp util și coordonată” a resurselor strategice americane în regiune, potrivit birourilor lor.

Cei doi bărbați au discutat, de asemenea, despre pregătirile pentru un exercițiu simulat între aliați în luna februarie, menit să le ascută răspunsul în cazul în care Coreea de Nord folosește arme nucleare.
Călătoria lui Austin are loc în contextul în care Coreea de Sud caută asigurări mai puternice că Statele Unite își vor folosi rapid și decisiv capacitățile nucleare pentru a-și proteja aliatul în fața unui atac nuclear nord-coreean.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Nervozitatea în materie de securitate a Coreei de Sud a crescut de când Coreea de Nord a testat zeci de rachete în 2022, inclusiv unele cu potențial nuclear, concepute pentru a lovi ținte din Coreea de Sud și de pe continentul american.

Coreea de Sud și SUA și-au consolidat, de asemenea, cooperarea în materie de securitate cu Japonia, care a inclus exerciții trilaterale de apărare antirachetă și de război antisubmarin în ultimele luni, pe fondul cursei provocatoare a testelor de armament nord-coreene.

Într-o conferință de presă comună după întâlnire, Austin și Lee au declarat că au fost de acord că reluarea de către țările lor a exercițiilor militare pe scară largă anul trecut, inclusiv un exercițiu aerian care a implicat bombardiere strategice americane în noiembrie, a demonstrat în mod eficient capacitatea lor combinată de a descuraja agresiunea nord-coreeană.

Aliații și-au redus antrenamentele în ultimii ani pentru a crea spațiu pentru diplomație cu Coreea de Nord în timpul administrației Trump și din cauza pandemiei Covid-19.