• O lege din SUA obligă Facebook să dezvăluie statutul de străin al utilizatorului
  • Abigail Spanberger a inițiat proiectul pentru a combate propaganda străină online
  • Legea urmează să fie discutată în Senat, unde Kamala Harris va avea votul decisiv

Dacă nu ești american, ai grijă ce postezi pe Facebook despre politica lor. O nouă lege impune ca orice persoană care nu este cetățean sau rezident în SUA, să își dezvăluie public statutul de străin în cuprinsul postărilor sale pe rețelele de socializare.

Asta doar când comentează politica americană. Iar dacă omite să facă acest lucru, atunci administratorii rețelelor vor avea obligația de a elimina respectivele postări.

Abigail Spanberger, fostă agentă CIA, a inițiat acest proiect care a fost adoptat recent de Camera Reprezentanților din Congresul SUA.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Abigail a mai spus că legea are ca scop apărarea față de „războiul psihologic” online purtat cu țări rivale precum Rusia sau China. Ea se referă la materialele de propagandă promovate de guverne străine.

După felul în care a fost formulată, legea se aplică tuturor străinilor, chiar dacă utilizatorul vizat are sau nu legături cu autorități statale din alte țări.

Acum rămâne de văzut dacă draftul va fi votat și de către Senat. Atunci vor fi cu toții la mâna Kamalei Harris. Asta pentru că republicanii și democrații se află efectiv la egalitate, iar votul decisiv aparține vicepreședintelui.