Submarin cu două tone de cocaină în valoare de 68 de milioane de dolari americani, capturat de Marina columbiană pe coasta Pacificului

  • Marina columbiană a confiscat peste două tone de cocaină, în valoare de 68 de milioane de dolari americani, de pe un submarin interceptat pe coasta Pacificului.
  • Președintele Columbiei a declarat în cursul săptămânii trecute că a șaptea etapă a operațiunii Orion, o misiune care a implicat 38 de țări, s-a finalizat cu confiscarea a 116 tone de cocaină.
  • Operațiunea Orion a fost lansată în 2018, iar de atunci până în prezent au fost capturate peste 400 de tone de cocaină și 158 de tone de marijuana, conform cifrelor prezentate de Guvernul columbian.

Trupele marine din Columbia au confiscat peste două tone de cocaină, în valoare de 68 de milioane de dolari americani, de pe un submarin interceptat pe coasta Pacificului, relatează ABC.net.au.

În submarinul care transporta cocaină au fost găsiți doi columbieni și o persoană de altă naționalitate, a declarat un oficial care coordona operațiunea de interceptare.

„În urma inspecției motorului vasului am găsit 102 pungi cu cocaină, adică un total de peste două tone”, a explicat oficialul.

Președintele Columbiei, Ivan Duque, a declarat în cursul săptămânii trecute că trupele militare și de poliție au capturat 116 tone de cocaină în a șaptea etapă a operațiunii Orion, o misiune navală care a implicat 38 de țări.

Din 15 mai 2021 până pe 30 iunie 2021, 539 de persoane de diferite naționalități au fost prinse, în timp ce 69 de bărci, trei submarine și cinci aeronave au fost scoate din funcțiune, conform cifrelor prezentate de Guvernul columbian.

De la lansarea operațiunii Orion, în 2018, până în prezent, peste 400 de tone de cocaină și 158 de tone de marijuana au fost confiscate, relatează marina columbiană.