Israelul atacă poziţii islamiste din Liban după un atac cu rachete

Rachete care zboară în aer din Fâșia Gaza spre Israel Miercuri seară, din Fâşia Gaza au fost lansate 130 de rachete spre Israel. Sursa Foto: Profimedia
  • Armata israeliană a anunţat că patru rachete au fost lansate din sudul Libanului spre nordul Israelului
  • Sirenele antiaeriene au fost activate în nord-vestul Israelului, în oraşul Haifa şi în localităţile învecinate Acra, Shfaram şi Krayot
  • Nu au fost raportate victime directe ale atacului, dar două persoane s-au rănit uşor în timp ce fugeau spre adăposturi antiaeriene

Armata israeliană a atacat, miercuri după-amiază, poziţii islamiste din sudul Libanului, ca reacţie la un atac cu rachete lansat de pe teritoriul libanez în contextul conflictului dintre Israel şi grupurile militante palestiniene din Fâşia Gaza.

Armata israeliană a anunţat că patru rachete au fost lansate din sudul Libanului spre nordul Israelului.

Sirenele antiaeriene au fost activate în nord-vestul Israelului, în oraşul Haifa şi în localităţile învecinate Acra, Shfaram şi Krayot.

O rachetă a fost interceptată de sistemul antibalistic Domul de Fier (Iron Dome), alta a căzut pe un câmp, iar alte două au ajuns în Marea Mediterană.

Nu au fost raportate victime directe ale atacului, dar două persoane s-au rănit uşor în timp ce fugeau spre adăposturi antiaeriene, a comunicat Serviciul medical israelian Magen David Adom.

În replică, armata israeliană a anunţat că a atacat cu tunuri de artilerie „numeroase poziţii de pe teritoriul Libanului”.

Potrivit postului Channel 12, atacurile israeliene vizează zone din apropierea satului libanez Seddiqine.