• Suedia urmăreşte o abordare durabilă a virusului
  • Rata mortalităţii este mult mai mare decât în alte ţări nordice
  • Numărul de morţi din cauza coronavirusului a depăşit 1 milion la nivel global

În timp ce în majoritatea ţărilor din Europa au închis școli, restaurante și granițe la începutul pandemiei, locuitorii din Suedia nu au avut bariere în jurul lor.

Strategia a intrigat o lume întreagă și a coincis cu o rată a mortalităţii mult mai mare decât în ​​alte ţări nordice. Suedezii explică simplu însă: nu renunță la drepturile lor, nici cu prețul vieții.

Katarina Forselius, manager asigurări: „Învăţând să trăim cu virusul, trebuie să ne obişnuim să nu mai facem toate lucrurile pe care le făceam, cum ar fi mersul la concerte şi teatre, pentru o perioadă lungă de timp.

Aproape 91 de mii de locuitori din Suedia au fost contaminați de coronavirus. Și 5.880 de decese. Localnicii iau însă lucrurile pas cu pas. Se bucură de orice clipă și speră că vaccinul și imunizarea colectivă îi vor ajuta.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Anne Nemmelr, manager salarii: „Cred că strategia este să învăţăm să trăim cu asta şi să sperăm că ne vom putea vaccina cu toţii şi că ne vom putea proteja bătrânii şi persoanele bolnave şi poate va fi mai bine după. Nu ştiu.“