• Primul centru de vaccinare la scară largă s-a deschis în Suedia
  • În centru se pot vaccina maximum 10.000 de persoane pe zi
  • Până acum vaccinarea anti-covid s-a făcut în clinicile locale și casele de îngrijire

Suedia are un mega-centru de vaccinare, în care poate să imunizeze 10.000 de oameni, pe zi. Este la periferia capitalei Stockholm, într-o sală de conferințe imensă. O companie privată de asistență medicală se ocupă de administrarea vaccinurilor.

„Unitățile de vaccinare la scară mai mică vor avea totuși un rol de jucat, în special pentru anumite grupuri de risc, dar atunci când vine vorba de vaccinarea majorității populației, credem că este esențial să oferim aceste tipuri de soluții la scară largă pentru a avea o eficiență și randament foarte ridicat într-un mod sigur”, a declarat Henrik Forsberg, CEO-ul companiei Werlabs.

Până acum, vaccinarea anti-covid s-a făcut în clinicile locale de asistență medicală și de asistenții medicali din casele de îngrijire. La imensul centru se folosește Pfizer, dar sunt suedezi care spun că nu ar fi avut probleme nici măcar cu AstraZeneca.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Îți aduc aminte că guvernul Suediei nu a vrut restricții în prima fază. Conducerea regatului s-a bazat pe civismul cetățeanului. Doar că autoritățile și-au dat seama că nu pot ține virusul în frâu fără reguli stricte. Drept dovadă, Suedia e acum în mijlocul valului al treilea, cu presiune enormă pe spitale, inclusiv pe unitățile de terapie intensivă.