• Suedia spune că avariile la conductele Nord Stream au fost un sabotaj grosolan.
  • Urme de explozibili au fost găsite la fața locului în timpul investigațiilor.
  • O investigație suplimentară va stabili dacă pot fi identificați suspecți.

Anchetatorii au găsit urme de explozibili la locul unde au fost avariate conductele Nord Stream, confirmând că a avut loc un sabotaj, a declarat vineri un procuror suedez. Autoritățile suedeze și daneze investighează patru găuri în conductele Nord Stream 1 și 2, care leagă Rusia și Germania prin Marea Baltică și care au devenit un punct sensibil în criza ucraineană.

Luna trecută, Danemarca a declarat că o anchetă preliminară a arătat că scurgerile au fost cauzate de explozii puternice.

„Analizele care au fost efectuate acum arată urme de explozibili pe mai multe dintre obiectele care au fost recuperate”, a declarat într-un comunicat autoritatea suedeză de urmărire penală.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Ancheta este extrem de complexă și cuprinzătoare. Ancheta în curs de desfășurare va determina dacă vor putea fi identificați suspecți”, a adăugat aceasta. Biroul procurorului a refuzat să facă alte comentarii.

Administraţia Vladimir Putin a acuzat Marea Britanie de implicare în atacurile care au vizat în septembrie gazoductele Nord Stream, ce fac legătura între Rusia şi Germania, deşi Occidentul atribuie Moscovei actele de sabotaj.