• Magdalena Andersson a recunoscut miercuri seară înfrângerea stângii şi victoria blocului de opoziţie format din partide de dreapta şi extremă-dreapta în alegerile legislative de duminică.
  • Lidera social-democrată şi-a anunţat, într-o conferinţă de presă, demisia, care va fi înaintată oficial joi.
  • Alegerile de duminică au fost atât de strânse, încât a fost nevoie să se aştepte numărarea câtorva zeci de mii de voturi miercuri pentru validarea rezultatelor complete.

Premierul suedez Magdalena Andersson este la un pas de demisie. Reuters scrie că prim-ministrul social-democrat al Suediei, Magdalena Andersson, a recunoscut înfrângerea.

Mai rămân câteva voturi de numărat, dar Andersson, care a devenit anul trecut prima femeie prim-ministru al Suediei, a declarat că rezultatele au arătat că opoziţia de dreapta a câştigat.

,,Prin urmare, mâine voi cere preşedintelui Camerei Deputaţilor să fiu eliberată din funcţie” , a declarat Andersson reporterilor în timpul unei conferinţe de presă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Opoziţia de dreapta pare să obţină 176 de locuri în parlamentul de 349 de locuri, faţă de 173 de locuri pentru blocul de centru-stânga aflat la guvernare, potrivit ultimelor cifre ale autorităţii electorale. Acest lucru ar oferi liderului moderaţilor, Ulf Kristersson, prima şansă de a forma noul guvern.

Rezultatul mai trebuie confirmat oficial, probabil până la sfârşitul săptămânii.