• Suedia este una dintre țările care a reușit să țină sub control coronavirusul
  • Momentan sunt 141 de pacienți la ATI
  • Laura Ghibu, medic stabilit în Suedia spune că numărul paturilor de la ATI se adaptează în funcție de necesități

Suedia este una dintre puținele țări care a reușit să țină sub control pandemia de COVID. Acum își arată disponibilitatea de a primi pacienți infectați cu coronavirus aflați în stare gravă, din toată Europa.

Laura Ghibu, medic român stabilit în Suedia: „În timpul verii și la începutul toamnei nu am avut foarte mulți bolnavi grav. Cei care au fost infectați au fost mulți, dar tineri.”

Laura spune că persoanele vulnerabile au fost protejate de întreaga societate. Ea sugerează că asta ar putea fi cheia pentru a scădea numărul de cazuri de coronavirus.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Laura Ghibu, medic român stabilit în Suedia: „Există și cazuri ca inexplicabil ajung la Terapie Intensivă, dar majoritatea sunt cei care sunt în vârstă și cei cu comorbidități.”

Laura spune că în Suedia au fost mai mulți tineri infectați, din cauza micșorării numărului de restricții, motivând faptul că toată lumea s-a săturat de măsurile luate de autorități. De asemenea, ea spune că există posibilitatea ca mulți să se fi infectat la începutul anului școlar/universitar.

În Suedia numărul paturilor de la ATI se adaptează în funcție de necesități. Momentan sunt 141 de pacienți la ATI, dar în primăvară au fost internați 588. Laura spune că paturile de la Terapie Intensivă pot varia până la peste 1.000.