• Astazi a avut loc a doua zi de summit G7
  • Statele promit să ia angajamente pentru a evita o viitoare pandemie
  • Secretarul general al SUA spune că soluția este vaccinarea globală
  • Boris Johnson spune că este nevoie ca țările să învețe din propriile greșeli

A doua zi de summit G7 aduce vești bune. Liderii pun umărul la treabă, prin semnarea declarației Carbis Bay.

Ea va include o serie de angajamente pe care statele promit să le ia pentru a evita o viitoare pandemie. Secretarul general al ONU spune că soluția pentru a scăpa de pandemie este vaccinarea globală.

„Este în interesul tuturor ca toată lumea să fie vaccinată, mai devreme sau mai târziu. Din păcate, până în prezent, a fost foarte inegal și foarte nedrept modul în care a avut loc vaccinarea în lume, dar sunt încurajat de anunțurile care au fost făcute în perioada de pregătire a întâlnirii G7”, a declarat Antonio Guterres, secretarul general al ONU.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”

Premierul britanic, Boris Johnson, spune că pentru a învinge cu adevărat pandemia este nevoie ca țările să învețe din propriile greșeli. Și directorul general al OMS consideră că lumea are nevoie de un sistem global de supraveghere mai puternic pentru a detecta o nouă epidemie și eventualele riscuri pandemice.

„Declarația #CarbisBay marchează un moment mândru și istoric pentru noi toți. Conform acestui acord, principalele democrații ale lumii se vor angaja să prevină o viitoare pandemie globală, asigurându-se că devastarea cauzată de COVID-19 nu se va repeta niciodată”, a scris premierul britanic Boris Johnson pe Twitter.