• Grupul statelor puternic industrializate şi emergente (G20) va organiza pe 12 octombrie, la Roma.
  • Grupul G20 se reunește pe tema crizei din Afganistan, anunţă Mario Draghi, premierul Italiei.
  • Italia deţine în prezent Preşedinţia organizaţiei.

Grupul statelor puternic industrializate şi emergente (G20) va organiza pe 12 octombrie, la Roma, o reuniune extraordinară pe tema crizei din Afganistan, anunţă Mario Draghi, premierul Italiei, ţară care deţine în prezent Preşedinţia organizaţiei.

„Va fi un summit extraordinar al G20, pe 12 octombrie, pe tema situaţiei din Afganistan”, a declarat Mario Draghi, citat de agenţia ANSA.

Summitul G20 se va desfăşura într-un format extins, fiind invitaţi inclusiv reprezentanţi ai Naţiunilor Unite, oficiali din Qatar, de la Banca Mondială şi Fondul Monetar Internaţional.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„A avut loc deja o reuniune a miniştrilor de Externe din G20, la New York, unde s-a început pregătirea reuniunii liderilor ţărilor. Încercăm să vedem dacă există o comunitate a obiectivelor celor mai bogate ţări din lume. În primul rând, este vorba de necesităţile umanitare, avem de-a face cu o catastrofă umanitară care se amplifică deoarece Afganistanul nu are susţinerea restului lumii. Este datoria celor mai bogate ţări din lume să facă ceva, fără condiţionalităţi. Trebuie salvate vieţi omeneşti”, a subliniat Mario Draghi, potrivit site-ului Swissinfo.ch.

Afganistanul se confruntă cu o gravă criză politică, economică şi umanitară după decizia SUA privind retragerea trupelor, care a avut ca efect accederea cu forţa la putere a Mişcării talibanilor.

Din Grupul G20 fac parte Africa de Sud, Arabia Saudită, Argentina, Australia, Brazilia, Canada, China, Coreea de Sud, Franţa, Germania, India, Indonezia, Italia, Japonia, Mexic, Marea Britanie, Rusia, Statele Unite, Turcia şi Uniunea Europeană.