• Succesorul lui Boris Johnson va fi anunțat luni, urmând să preia funcția de prim-ministru a doua zi.
  • Amândoi vor zbura pentru a o vedea pe regină la Balmoral pentru ca aceasta să accepte demisia lui și să invite câștigătorul concursului să formeze un guvern.
  • Truss a declarat că va lua „măsuri imediate” pentru a aborda criza costului vieții pentru familii și întreprinderi.

Liz Truss a declarat că este pregătită să ia „decizii dificile” și „măsuri imediate” privind facturile la energie în prima săptămână de mandat, dacă va deveni prim-ministru.

În ultimele săptămâni au existat apeluri tot mai puternice pentru ca guvernul să intervină pentru a-i sprijini pe cei mai vulnerabili, facturile la energie urmând să crească până la aproximativ 3.500 de lire sterline în această iarnă pentru o gospodărie medie.

Iar ministrul de externe, cel care se preconizează că îl va învinge pe rivalul său Rishi Sunak atunci când va fi anunțat luni câștigătorul la conducerea Partidului Conservator, a declarat fără menajamente pentru Sunday Telegraph că soluția nu va fi „să punem plasturi și să dăm cu piciorul la cutie pe drum”.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

„Înțeleg cât de dificilă este criza costului vieții pentru toată lumea”, a spus ea. „Acestea sunt vremuri grele și lunile care urmează vor fi grele”.

Ea a declarat că va lua „măsuri imediate” pentru a aborda criza costului vieții pentru familii și întreprinderi, oferind în același timp „un plan mai amplu pentru a face economia noastră să crească, să devină mai rezistentă și mai competitivă”.

Ea a declarat că va numi un consiliu de consilieri economici care să o ghideze pe ea și pe cancelarul său – în prima săptămână de mandat. „Mai târziu în această lună, cancelarul meu va prezenta un eveniment fiscal, cu un pachet mai amplu de măsuri privind economia”, a adăugat ea.

„Trebuie să luăm decizii dificile pentru a ne asigura că nu ne aflăm în această situație în fiecare toamnă și iarnă. Nu este de ajuns să punem plasturi și să dăm cu piciorul la cutie pe drum. Sunt pregătită să iau deciziile dificile pentru a ne reconstrui economia”.

Între timp, Boris Johnson a îndemnat partidul său să se unească și să își susțină „din toată inima” noul lider, înainte de rezultatul concursului pentru conducerea conservatorilor.