• Liniile electrice avariate au lăsat multe case fără electricitate, sute de magazine au fost închise, zborurile au fost anulate, iar transportul public a fost suspendat din cauza vremii extreme.
  • Sute de zboruri interne în și dinspre regiune au fost anulate, iar alte zboruri sunt planificate să fie suspendate la sol în vestul Japoniei până marți.
  • Compania Kyushu Electric Power Company a declarat că peste 93.000 de locuințe de pe insulă au rămas duminică fără electricitate.

Un taifun puternic care se îndreaptă spre sudul Japoniei a lovit regiunea cu furtuni și ploi torențiale, ceea ce a dus la pene de curent, perturbări majore ale transporturilor și evacuarea a mii de persoane. Meteorologii au avertizat asupra vânturilor puternice și a valurilor înalte cum nu s-a mai întâlnit până acum, cu amenințarea revărsării râurilor și a alunecărilor de teren.

Taifunul Nanmadol, clasificat drept super-taifun de către Centrul comun de avertizare a taifunurilor din cadrul marinei americane, se îndreaptă încet spre nord, către principala insulă sudică a țării, Kyushu. Agenția Meteorologică Japoneză (JMA) a declarat că zona riscă să fie inundată de 500 mm de ploaie și rafale de vânt de până la 250 km/h duminică.

Se așteaptă ca Nanmadol să se întoarcă apoi spre est și să ajungă la Tokyo marți, înainte de a se îndepărta în largul mării. În zonele afectate, mii de locuitori s-au refugiat în centre de evacuare.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Compania Kyushu Electric Power Company a declarat că peste 93.000 de locuințe de pe insulă au rămas duminică fără electricitate din cauza deteriorării liniilor electrice. Sute de zboruri interne în și dinspre regiune au fost anulate, iar alte zboruri sunt planificate să fie suspendate la sol în vestul Japoniei până marți.

Transportul public, inclusiv serviciile feroviare și autobuzele, au fost, de asemenea, suspendate, împreună cu celebrul tren glonț. Sute de magazine au fost închise din cauza vremii extreme.