• Suporterii Trump au venit cu un adevărat arsenal de armament la protestul de miercuri
  • O camionetă cu bombe făcute în casă a fost descoperită în apropierea Capitoliului

FBI a anunțat că poliţia a găsit o camionetă cu bombe şi arme lângă clădirea Capitolului miercuri, când suporterii pro-Trump au intrat cu forța în clădire. Un bărbat din Alabama ar fi responsabil, el parcând camioneta plină cu 11 bombe făcute în casă, o puşcă de asalt şi o armă de mână la două blocuri de clădirea Capitolului.

Anunţul privind prezenţa bombelor în apropiere de cădirea Capitoliului este unul dintre cele mai neliniştitoare detalii pe care procurorii federali le-au făcut publice săptămâna aceasta, întrucât detaliază amploarea arsenalului pe care susţinătorii lui Trump l-au avut pregătit, scrie CNN.

Și alți protestatari au venit înarmați la Washington. Poliția i-a pus pe aceștia sub acuzare pentru armele și muniția pe care le aveau. FBI oferă o recompensă de 50.000 de dolari pentru oricine poate oferi informații despre bombele artizanale.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Detaliile despre descoperirea armelor din camionetă apar în documentele procurorilor federali care îl acuză pe Lonnie Leroy Coffman din Falkville, Alabama, de infracţiuni federale. O echipă de genişti a detectat arsenalul în timpul acţiunii de securizare a zonei din jurul complexului federal după vandalizarea Capitoliului de către susţinătorii lui Trump.