• Alexandru Rafila a primit propunerea de a candida din partea PSD la alegerile parlamentare, au confirmat surse politice.
  • Potrivit informaţiilor Aleph News, Alexandru Rafila a acceptat să candideze din partea PSD la Parlament, la Camera Deputaţilor
  • Anunțul candidaturii urmează să fie făcut zilele următoare.

Profesorul Alexandru Rafila, figură proeminentă în perioada epidemiei de Covid-19 şi reprezentantul României la OMS, a primit propunerea de a candida din partea PSD la alegerile parlamentare, au confirmat surse politice.

Potrivit informaţiilor Aleph News, profesorul Alexandru Rafila a acceptat să candideze din partea PSD la Parlament, la Camera Deputaţilor, şi va face anunţul zilele următoare, după definitivarea listelor de către social-democraţi. Rafila ar putea deschide lista PSD de candidaţi pentru Bucureşti la Camera Deputaţilor. 

Printre numele de candidaţi care se cunosc deja se mai află Gabriela Firea, care va deschide lista de Senat la Bucureşti, după cum a anunţat prim-vicepreşedintele partidului Sorin Grindeanu.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

Şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti şi preşedintele Societăţii Române de Microbiologie a mai primit o ofertă de a candida în urmă cu puţin timp. Victor Ponta i-a propus în vară lui Rafila să candideze din partea ProRomânia pentru Primăria Capitalei, dar acesta a refuzat.

Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Alexandru Rafila, a vorbit de curând despre companiile care sunt pregătite să ofere un vaccin anti-COVID-19, dar şi despre momentul în care în România vor fi livrate primele doze.

„Cred că până la sfârşitul anului, vor ieşi cel puţin două vaccinuri. Preţul unei doze de vaccin ar putea costa între 5 euro şi 20 de euro. Nu este un preţ de nesuportat. Cu precizarea că vor fi două doze de vaccin. Al doilea vaccin se va face la un interval de 30-60 de zile”, a declarat Alexandru Rafila.