• Ravil Maganov a fost un asociat apropiat al unuia dintre fondatorii Lukoil, Vagit Alekperov.
  • Maganov a lucrat la Lukoil din 1993, la scurt timp după înființarea companiei, și a supervizat rafinarea, producția și explorarea acesteia, devenind președinte în 2020.
  • Fratele său, Nail, este șeful producătorului rus de petrol de dimensiuni medii Tatneft Ravil.

Ravil Maganov, președintele celui de-al doilea mare producător de petrol din Rusia, Lukoil, a murit joi după ce a căzut de la fereastra unui spital din Moscova, a declarat pentru Reuters o sursă familiarizată cu situația.

Unele media rusești au anunțat, de asemenea, moartea lui Maganov, în vârstă de 67 de ani, care era și vicepreședinte al Lukoil, citând surse anonime. Niciun comentariu imediat nu a fost disponibil din partea companiei producătoare de petrol.

Maganov a lucrat la Lukoil din 1993, la scurt timp după înființarea companiei, și a supervizat rafinarea, producția și explorarea acesteia, devenind președinte în 2020. Fratele său, Nail, este șeful producătorului rus de petrol de dimensiuni medii Tatneft Ravil. Maganov a fost un asociat apropiat al unuia dintre fondatorii Lukoil, Vagit Alekperov.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Alekperov, fost ministru adjunct sovietic al petrolului, a demisionat din funcția de președinte al producătorului de petrol în aprilie, la o săptămână după ce Marea Britanie i-a impus înghețarea activelor și o interdicție de călătorie, ca parte a sancțiunilor impuse din cauza acțiunilor militare ale Rusiei în Ucraina.