• Conducta Nord Stream 1 ar putea fi scoasă definitiv din uz ca urmare a incidentului în care a fost implicată, anunţă surse guvernamentale germane, citate de Sky News.
  • Temerile că gazoductul Nord Stream 1 ar putea fi inutilizabil pentru totdeauna, în urma unor scurgeri majore în Marea Baltică, sunt din ce în ce mai mari.
  • Seismologii au anunţat marţi că mai multe explozii s-au produs în Marea Baltică.

Conducta Nord Stream 1 ar putea fi scoasă definitiv din uz ca urmare a incidentului în care a fost implicată, anunţă surse guvernamentale germane, citate de Sky News. Temerile că gazoductul Nord Stream 1 ar putea fi inutilizabil pentru totdeauna, în urma unor scurgeri majore în Marea Baltică, sunt din ce în ce mai mari.

Dacă scurgerile de la cele două conducte nu vor fi reparate rapid, cantităţi mari de apă sărată vor pătrunde în conducte şi vor provoca coroziune, au explicat surse guvernamentale pentru ziarul Tagesspiegel.

Seismologii au anunţat marţi că mai multe explozii s-au produs în Marea Baltică. Ulterior, au fost descoperite scurgeri masive la două conducte submarine de gaze naturale care leagă Rusia de Germania.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES

Cele trei scurgeri au fost raportate pe conductele Nord Stream 1 şi 2, care sunt umplute cu gaze naturale.

În prezent, conductele nu livrează combustibilul în Europa. Totuşi, din cauza avariilor este puţin probabil ca sistemul să mai poată transporta gaz către Europa în această iarnă, chiar dacă ar apărea voinţa politică de a pune conductele în funcţiune. De asemenea, există riscul să nu mai poată fi reparate dacă nu se intervine rapid, potrivit analiştilor.