• PNL atacă la CCR creşterea pensiilor cu 40%
  • Creşterea pensiilor a fost adoptată de Parlament, în septembrie
  • Modificările au fost aduse la rectificarea bugetară, de către PSD

Ştii că Parlamentul a aprobat creşterea pensiilor cu 40%, în forma dorită de social-democraţi. Îţi spun acum un scenariu pe care ţi l-am prezentat şi atunci. Guvernul atacă la Curtea Constituţională această creştere, spun surse apropiate liberalilor. Ei vor depune sesizarea în cursul zilei de azi.

După cum ştii, mai multe modificări au fost făcute pe rectificarea bugetară şi legea asigurărilor sociale, prin amendamente ale PSD. Ei au cerut ca pensiile să se majorize cu 40%, de la 1 septembrie 2020, şi totodată, să crească şi salariile profesorilor. De asemenea, 1,5 miliarde de lei erau alocate către administraţiile locale, alte peste 5 milioane de lei la bugetul Camerei Deputaţilor, bani alocaţi Start-Up Nation şi 20 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului.

Guvernul a spus, atunci, că nu există aceşti bani şi că România ar intra într-o criză economică dacă s-ar aplica modificările. După cum vezi, astăzi, PNL îşi spune punctul de vedere şi în faţa Curţii.

Recomandări

ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
IRANUL ATACĂ ISRAELUL
POLITICO: URSULA ARE ȘANSE MAI MICI LA C.E.
EU VARA NU DORM..
INTERSECȚIILE PRIND CULOARE
MERITĂ COACHELLA ORI BA?