UPDATE 12.05. Pompieri: Toți pacienții care au murit erau la Secția ATI și erau pe pat

Șeful ISU Constanța, Cristian Amarandei, a spus că toți pacienții care și-au pierdut viața în incendiul de la Constanța erau internați pe Secția ATI a unității sanitare.

„Pompierii au intrat și pe geam și pe ușă. Toate victimele erau în pat. Vorbesc de pacienți decedați. Nu au fost cadre medicale rănite”, a spus Cristian Amarandei.

Actualizare 11:35. DSU anunță desesul a nouă persoane.

„Sunt 9 pacienți decedați. Întregul spital a fost evacuat. Incendiul a fost lichidat la ora 10:55. Au fost prealertate toate spitalele din județ pentru preluarea pacienților. Forțe solicitate în sprijin de la județele CL, GL și IL. Misiunea este in dinamica, revenim cu detalii pe parcurs”, anunță DSU.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT

Știrea inițială

ISU Constanţa confirmă mai multe decese în incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, fără să precizeze cu exactitate numărul acestora.

Prefectul județului a precizat ulterior că este vorba despre cel puțin pacienți de la terapie intensivă.

„Un pacient a murit la parterul secției și alți trei pacienți au murit în ascensor”, au declarat surse pentru Aleph News.

Potrivit datelor transmise de DSP Constanţa, în prezent, în Spitalul de Boli Infecţioase, sunt internaţi 118 pacienţi, relatează publicația locală Cuget Liber. Totodată, potrivit presei locale, toate cele zece paturi de la Secția de Terapie Intensivă erau ocupate.

Un incendiu a izbucnit, vineri dimineață, la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Incendiul a izbucnit la secția ATI. A fost activat planul roșu de intervenție. Incendiul se manifestă cu flacără deschisă și degajări mari de fum.