Traian Berbeceanu a fost numit de Orban prefect al Capitalei

  • Traian Berbeceanu a fost numit de Ludovic Orban în funcţia de prefect al Capitalei
  • Decizia de validare a fost publicată în Monitorul Oficial joi seară
  • Berbeceanu a fost numit funcţionar public în urmă cu două zile
  • Numirea vine după ce Gheorghe Cojanu a fost demis pentru modul în care a gestionat pandemia în Bucureşti

Fostul şef de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate Traian Berbeceanu a fost numit prefect al Capitalei.  Berbeceanu a fost desemnat poliţistul anului în 2007. S-a pensionat la 51 de ani, dar de anul trecut, lucrează tot în MAI, ca şef de cancelarie al ministrului Marcel Vela.  

Fostul poliţist a scris şi o carte – Radiografia unei mârşăvii judiciare – despre  cum i-a fost fabricat un dosar penal de către procurori DIICOT. Berbeceanu, care a stat inclusiv în arest preventiv, a fost achitat, iar procurorii DIICOT condamnaţi la închisoare – niciuna dintre decizii nu e încă definitivă.

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că Traian Berbeceanu este printre cei evaluați pentru a fi noul prefect al Capitalei, după ce a decis să îl schimbe pe Gheorghe Cojanu.

Întrebat, miercuri, într-o conferință de presă dacă Traian Berbeceanu va fi numit în funcția de prefect al Capitalei, Ludovic Orban a spus că este evaluat, după ce a decis schimbarea actualului prefect.

De luni m-aţi întrebat despre prefectul Capitalei. Nu puteam să anunţ decizia de a schimba prefectul înaintea unei şedinţe conduse de prefect, a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă şi în condiţiile în care trebuiau implementate deciziile din decizia Comitetului. Astăzi (miercuri – n.r.) pot să vă spun: da, am luat decizia de a-l schimba pe prefectul Capitalei. Joi, la şedinţa de guvern vom opera această modificare și, da, Traian Berbeceanu se află printre printre posibilii candidați”, a spus Orban.