Susținătorii lui Orban, atac la Cîțu: „Ne e jenă! / Singurul care poate garanta coeziunea partidului este Ludovic Orban”

orban-citu Sursa: MediafaxFoto/EduardVinatoru

Parlamentarii şi aleşii locali PNL au participat marţi la un eveniment public în care şi-au arătat susţinerea faţă de liderul partidului. Stabilitatea politică este esenţială, le-am promis românilor că facem treabă, ne este jenă să mai răspundem întrebărilor oamenilor, au spus politicienii liberali.

Ioan Turc, primarul oraşului Bistriţa a vorbit în numele aleşilor locali PNL şi a solicitat Guvernului să-şi respecte promisiunile privind realizarea de investiţii.

„Administraţiile locale au nevoie de predictibilitate, aşteaptă investiţiile în infrastructura de bază promise de PNL… Stabilitatea politică este esenţială”, a declarat Ioan Turc, în numele primarilor liberali,

Susţinerea în Parlament de către PSD nu poate fi luată în calcul, iar refacerea alianţei este soluţia corectă, a mai spus Ioan Turc.

Un mesaj asemănător a transmis şi deputatul Violeta Alexandru, reprezentanta parlamentarilor liberali.

„Le-am promis românilor că facem treabă… Este datoria noastră să arătăm românilor că lucrăm de 5 -10 ori mai mult… Nu văd nici un motiv… Îmi este jenă să mai răspund mesajelor oamenilor care mă intreabă de ce am început să ne certăm… adevărul este că am din ce în ce mai puţine explicaţii”, a explicat Alexandru.

Declaraţiile au fost făcute la finalul evenimentului în cadrul căruia susţinătorii lui Ludovic Orban au prezentat Apelul pentru soluţionarea crizei politice şi guvernamentale. Documentul este semnat de zeci de parlamentari şi aleşi locali ai PNL.

Susţinătorii lui Ludovic Orban, apel pentru soluționarea crizei politice și guvernamentale

Mai mulţi parlamentari şi aleşi locali ai PNL au lansat, marţi, un apel pentru soluţionarea crizei politice şi guvernamentale.

„Avem deplina convingere că Ludovic Orban este cel care poate reface majoritatea parlamentară, respectând votul exprimat la alegerile parlamentare, pentru a relansa guvernarea şi pentru a menţine Partidul Naţional Liberal ca principal partid de guvernământ, astfel încât să aibă forţa de a pune în aplicare planul pentru dezvoltarea şi modernizarea României. Ludovic Orban a dovedit, dincolo de orice îndoială, capacitatea de a conduce Partidul Naţional Liberal la victorie şi de a asigura guvernarea României în cea mai dificilă perioadă cu care ne-am confruntat după al Doilea Război Mondial. Prin activitatea sa ca prim-ministru, Ludovic Orban a arătat care este cadenţa potrivită a unei guvernări liberale, nivelul de preocupare faţă de problemele cu care se confruntă societatea, viteza în luarea deciziilor şi implementarea acestora, receptivitatea faţă de actorii interesaţi de actul de guvernare, depăşirea logicii de guvernare reactive şi previzionarea riscurilor pentru a adapta din timp acţiunea guvernamentală”, potrivit documentului.

Apelul către liderii partidelor politice şi toţi actorii instituţionali este acela de a acţiona în cel mai scurt timp, cu responsabilitate, pentru depăşirea crizei politice.

„Solicităm o colaborare guvernamentală corectă, având la bază programul de guvernare agreat, şi concentrarea tuturor eforturilor politice doar asupra elementelor care ne unesc pentru a putea oferi României rezultatele unui act de guvernare eficient, consistent, concentrat asupra problemelor reale ale cetăţenilor. Respingem în mod categoric orice formulă de colaborare cu Partidul Social Democrat, explicită sau implicită, întrucât această alternativă presupune că Partidul Naţional Liberal se va face prizonierul PSD, iar România va deraia din nou de la parcursul pentru care PNL şi forţele democratice au luptat în ultimii ani de zile. Orice fel de înţelegere cu Partidul Social Democrat va slăbi Partidul Naţional Liberal şi va determina o cruntă dezamăgire în rândul membrilor şi simpatizanţilor PNL, făcând imposibilă o candidatură competitivă în următoarele alegeri. Apreciem că Ludovic Orban, în calitate de preşedinte ales al Partidului Naţional Liberal pentru un nou mandat, este singura persoană capabilă să ofere soluţiile potrivite pentru depăşirea actualei crize cu care se confruntă România. Preşedintele Partidului Naţional Liberal este cel îndreptăţit să asigure conducerea Guvernului în calitate de prim-ministru. Pledăm răspicat pentru refacerea unităţii Partidului Naţional Liberal şi suntem pe deplin conştienţi că singurul care poate garanta coeziunea partidului este Ludovic Orban”, mai arată apelul.

Semnatarii se declară „profund preocupaţi de criza politică, guvernamentală şi constituţională în care se află România astăzi, nesoluţionată de mai bine de trei săptămâni de la momentul declanşării ei în mod unilateral, fără consultarea forurilor statutare, fără acordul preşedintelui PNL şi fără soluţii politice clare prezentate opiniei publice şi membrilor Partidului Naţional Liberal”.

Ei precizează că au lansat apelul „îngrijoraţi de virulenţa şi de impactul noului val al pandemiei COVID-19 asupra vieţii şi sănătăţii românilor, care pune la grea încercare sistemul de sănătate şi riscă să ducă la cel mai mare număr de victime pe care l-a avut România în această criză sanitară”.

Documentul este semnat de deputaţi, senatori, primari şi viceprimari, precum şi de consilieri locali.