• 380 balene-pilot au murit
  • 50 balene au fost salvate și trimise înapoi în ocean
  • Un incident similar a avut loc în 1935

Peste 450 balene-pilot au eșuat într-un golf din Tasmania. Aproximativ 380 balene au fost confirmate ca fiind moarte miercuri după-amiaza, iar salvatorii s-au luptat pentru a le ține în viață pe cele câteva rămase. Doar 50 au fost salvate și trimise înapoi în ocean, relatează The Guardian.

Salvatorii s-au concentrat asupra a 270 de balene blocate lângă orașul Strahan, dar miercuri dimineață au fost observate în același port încă 200 balene la aproximativ 10 km distanță, dintr-un elicopter. Oficialii au confirmat mai târziu că toate au murit.

Această eșuare este probabil una dintre cele mai mari înregistrate la nivel global și cea mai gravă din istoria Australiei.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Nic Deka, unul dintre coordonatorii salvatorilor din Tasmania, a afirmat că echipa s-a luptat în a salva aproximativ 30 balene, însă prioritatea s-a schimbat rapid în eliminarea balenelor moarte. ,,Ne vom da toată silința pentru a salva cât mai multe animale vii”, a continuat acesta.

Există dovezi care arată că un astfel de incident a mai avut loc în 1935, pe coasta de nord-vest a Tasmaniei, când alte 294 balene-pilot au eșuat.

Miercuri, Deka a declarat pentru ziarul Guardian că Australia a luat în calcul 2 metode de eliminare a balenelor, una fiind să îngroape balenele, iar alta să le arunce în apă și să fie duse de curenții oceanici. ,,Știm că nu le putem lăsa pe plajă pentru că prezintă o multitudine de probleme. Tratăm cu toată seriozitatea eliminarea balenelor eșuate.”