• Circa 600 de blocuri din Drumul Tabei nu beneficiază de apă caldă la parametri funcţionali, a anunţat sâmbătă Termoenergetica. Problemele ar putea fi remediate luni seara.
  • Compania a explicat că, după iniţierea procedurilor de oprire a furnizării energiei termice pentru încălzire către consumatorii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare din Municipiul Bucureşti, s-a trecut la funcţionarea în regim de vară, respectiv la alimentarea cu agent termic pentru apă caldă, prin două CET -uri (aparţinând Elcen), în loc de patru.
  • Termenul estimat pentru remedierea problemelor este 11 aprilie 2022, ora 23.30.

Circa 600 de blocuri din Drumul Tabei nu beneficiază de apă caldă la parametri funcţionali, a anunţat sâmbătă Termoenergetica. Problemele ar putea fi remediate luni seara.

Compania Termoenergetica a anunţat că aproximativ 600 de blocuri din cartierul Drumul Taberei din Sectorul 6 al Capitalei nu beneficiază de apă caldă la parametrii funcţionali, atât din cauza unor probleme la reţeaua de distribuţie pe magistrala care alimentează cu agent termic din CET Grozăveşti, cât şi din cauza unor probleme de alimentare cu agent termic primar.

Compania a explicat că, după iniţierea procedurilor de oprire a furnizării energiei termice pentru încălzire către consumatorii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare din Municipiul Bucureşti, s-a trecut la funcţionarea în regim de vară, respectiv la alimentarea cu agent termic pentru apă caldă, prin două CET -uri (aparţinând Elcen), în loc de patru.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

„După oprirea CTE Progresu şi a CTE Vest – în urma unei defecţiuni, alimentarea cu agent termic pentru tot Municipiul Bucureşti se realizează din CET Sud şi CET Grozăveşti. În paralel cu modificarea ariilor de alimentare cu agent termic, pentru cartierul Drumul Taberei, pe conducta magistrală (DN 700) care alimentează această zonă din CET Grozăveşti – pusă în funcţiune în anul 1986, cu o vechime de peste 35 de ani – au fost efectuate în ultimele zile lucrări pentru remedierea a două avarii care s-au produs consecutiv, în prezent fiind în desfăşurare lucrări în zona statuii Leu, la intersecţia bulevardelor Geniului cu Iuliu Maniu”, a transmis compania.

Termenul estimat pentru remedierea problemelor este 11 aprilie 2022, ora 23.30.

Reprezerntanţii Termoenergetica susţin că, din cauza stării de degradare a conductelor de termoficare, estimarea finalizării lucrărilor şi repunerea efectivă a sistemului în funcţiune a devenit, în ultima perioadă, aproape imposibil de făcut. În majoritatea cazurilor, după terminarea lucrărilor, la repornirea sistemului, apar noi avarii (spărturi), acesta fiind motivul principal pentru care termenele sunt prelungite.